Pagina's

dinsdag 3 augustus 2021

Doetinchem

Er moet elke dag gewandeld worden. Vandaag gebeurde dat in het centrum van Doetinchem, oftewel Doetinchem in 10 foto’s.


Grutstraat, Doetinchem


Walstraat, Doetinchem


Catharinastraat, Doetinchem


Hamburgerstraat, Doetinchem


Hamburgerstraat, Doetinchem


Het Gevang, Heezenpoort, Doetinchem


Het Gevang, Heezenpoort, Doetinchem
Vrijheidsmonument (Marius van Beek), Raadhuisstraat, Doetinchem. Ter herinnering aan de bevrijding van Doetinchem op 1 en 2 mei 1945 door de Canadese Cavalry Highlanders. Op de sokel staan de woorden "1940-45 Laat de vrijheid niet sterven."


The Water Trough (Suzanne Willems), Veemarkt, Doetinchem. Monument voor de voormalige veemarkt, met aan de ene zijde een watertrog met daarboven twee koeienhoofden. Aan de achterzijde drie gedenkstenen afkomstig uit de in 2008 gesloopte markthal.


Joods Monument, Boliestraat Doetinchem
Het ‘Joods monument’ in Doetinchem is een plein met vier kastanjebomen en negen met graniet afgedekte plantgaten. Het plein heeft een verhoogde ligging en wordt omkaderd door een natuurstenen rand waarin een tekst is aangebracht. Deze tekst vermeldt de geschiedenis van de joodse medeburgers. Er wordt verwezen naar joodse Doetinchemers die bijvoorbeeld een winkel hadden of een functie in het openbare leven vervulden. Ook wordt verwezen naar gebouwen die van belang waren voor de joodse gemeenschap, zoals de synagoge in de Waterstraat.

Joucke's Barbershop, Plantsoenstraat, Doetinchem



Geen opmerkingen:

Een reactie posten