Pagina's

vrijdag 14 juni 2019

14 Juni 2019, Dag 1 van het Holland International Blues Festival.

De dag begon wat regenachtig maar tegen de tijd dat AJ Plug haar opwachting maakte voor een optreden op De Berenkuil was het nagenoeg droog en de eerste nummers konden we buiten op het terras beluisteren. Toch viel er helaas nog een buitje, maar dat was gelukkig de laatste van de dag.
Rond twee uur richtig festival terrein gefietst om mooi op tijd binnen te zijn.

Johan Derksen kondigt AJ Plug aan.

AJ Plug en Band
Prima optreden van AJ Plug, en een mooie opwarmer voor het grote werk later op de dag. Terug naar de tent voor een hapje eten.
YouTube video: AJ Plug

Het laatste buitje.
Even geduld a.u.b.
Geduldig in de rij. Het is droog en de sfeer is zoals altijd gemoedelijk. Ik mag gewoon doorlopen maar Henriƫtte moet haar hele tas binnenste buiten keren bij de controle.

Danielle Nicole.
Het begint goed met een geweldig optreden van Danielle Nicole. Ik had als voorbereiding haar eerste twee albums een aantal keren beluisterd en had dus wel een idee wat ons te wachten stond. We werden niet teleurgesteld.
YouTube video: Danielle Nicole

Curtis Salgado
Dit was een van de optredens waar ik me op voorhand het meest op verheugde. Van alle muziek op het festival komt dit het dichtst in de buurt van echte blues. Achteraf jammer dat ik niet meer nummers heb opgenomen.
YouTube video: Curtis Salgado

Het optreden van Jonny Lang
Jonny Lang is ook een prima gitarist. Lekkere bluesrock maar zo halverwege de eerste dag sluipt ook de vermoeidheid er in (rugklachten) en denk je: laat nu de grote namen maar komen.
Youtube video: Jonny Lang

Van Morrison
Dat veel mensen speciaal voor Van Morrison kwamen was vrij snel duidelijk. Het lukte niet om dicht bij het podium te komen voor foto's en video's. Ook weer niet zo heel erg want erg veel gebeurde er ook niet op het podium, weinig actie, zeker niet van Van Morrison, maar dat is niet heel verrassend.
Zoals Johan Derksen naderhand zei: vrij inspiratieloos. Desondanks toch wel genoten van de muziek, want daar viel niks op aan te merken.
YouTube video: Van Morrison

ZZ Top
De uitsmijter van de avond. Er gebeurt op het podium gewoon wat je er van verwacht. Alle grote hits komen in een razend tempo voorbij. In tegenstelling tot Van Morrison zijn dit wel showmannen. Moe als we waren hebben we de laatste nummers laten schieten, maar eenmaal op de fiets hadden we er eigenlijk al weer spijt van.
YouTube video: ZZ Top

Nog even een sfeerplaatje: Blues Village by night.

En no eentje om het af te sluiten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten