Pagina's

woensdag 17 februari 2016

Fietstocht: Boom en Beekdalroute (57,3 km)


Deze route op Route.nl

Mooi fietsweer op mijn vrije woensdag. Vandaag de Boom en Beekdalroute, een ANWB fietsroute die praktisch bij mij voor de deur begint. De hele route is bekend terrein en de uitdaging voor vandaag is, behalve van het buiten zijn en het mooie weer genieten, is door middel van een aantal foto's aantonen dat deze route (ook in februari) de moeite waard is,. Bij het verlaten van Roden via de Lieversche Weg het eerste fotomoment: Havezathe Mensinge. Na het Mensingebos het tweede fotomoment: Het beekdal van het Lieversche Diepje. Daarna richting Peize en Eelde.
Het derde fotomoment is tussen Peize en Eelde: Het beekdal van het Eelderdiep. Na Eelde gaat het via Winde richting Norg.
Het vierde fotomoment is het beekdal van het Oostervoortse Diep. Na Norg gaat het via Westervelde (fotomoment vijf: Hunebed D2) naar Veenhuizen (fotomoment zes: Het Gevangenismuseum) en daarna via Een en Steenbergen (fotomoment zeven: Hunebed D1) weer naar Roden. Het laatste stukje gaat door het Mensingebos (fotomoment acht: Het Moltmakersstuk in het Mensingebos). Al met al heerlijk gefietst en of ik in mijn missie geslaagd ben, dat mogen anderen beoordelen.

Boom en Beekdalroute

Eerste fotomoment: Havezathe Mensinge
Tweede fotomoment: Beekdal van het Lieversche Diep
Derde fotomoment: Beekdal van het Eelderdiep
Vierde fotomoment: Beekdal van het Oostervoortse Diep
Vijfde fotomoment: Hunebed D2 bij Westervelde
Zesde fotomoment: Gevangenismuseum in Veenhuizen
Fotomoment acht: Hunebed D1 bij Steenbergen

Fotomoment acht: Het Moltmakersstuk in het Mensingebos
Boom en Beekdalroute

Geen opmerkingen:

Een reactie posten